Logo Eetcafé 't Genot Echt

Het gezelligste eetcafé van Echt sinds 2005

Bierkaart

Kom en geniet van ons uitgebreide bier assortiment.


Vers getapt Hertog Jan Pilsener

Hertog Jan Pilsener

Hertog Jan Pilsener wordt hoogstpersoonlijk gebrouwen met zorgvulig geselecteerde hop en mout, water uit eigen bron en … met zorg. Dat maakt Hertog Jan een stevig goudblond bier. Met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. De aandacht die wij aan ons bier besteden, proef je het best bij een temperatuur van 3 graden Celsius.


Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener wordt door ons hoogstpersoonlijk en met zorg gebrouwen. Het is een puur tarwebier met een robuust frisse smaak, waarin je gemakkelijk karaktervolle bittertonen ontdekt. De afdronk is prettig stevig te noemen, waardoor hij een oprechte indruk maakt. Zijn diepgouden kleur dankt Hertog Jan Weizener aan het gebruik van geroosterde mout. De nagisting zorgt voor een mooie lichte nevel in het glas, kenmerkend voor dit eigenzinnige bier. Hertog Jan Weizener is vanwege zijn ruimhartig karakter een bier om heerlijk rustig van te genieten in de late namiddagzon.

Vers ingeschonken Hertog Jan Weizener

Vers ingeschonken Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige

Grand Prestige wordt ook wel ‘gerstewijn’ genoemd. Niet alleen vanwege het alcoholpercentage van 10% vol., maar ook vanwege de rijpe, volle smaak waarin zoet en bitter duidelijk te onderscheiden zijn. En net als een goede wijn kunt u Grand Prestige het beste een tijdje bewaren tot het moment waarop u er rustig van kunt genieten.


Hertog Jan Karakter

Dat Karakter door ons met zorg gebrouwen wordt, zie je direct. Want dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft Karakter de kleur van roodkoper. Het is fruitig van smaak met volwassen bitterbonden. De frisheid en het hoge alcohol- precentage van 7,5% vol. maken het een bier om rustig voor te gaan zitten.

Vers ingeschonken Hertog Jan Karakter

Hertog Jan Bockbier

De gisting van ons Bockbier vindt plaats bij hoge temperaturen, deze traditionele gistingsmethode wordt daarom hoge- of bovengisting genoemd. Het levert een uitgesproken koppig bier op met een volle, romige smaak, waarin een vleugje karamel valt te ontdekken. een bitterzoet herfstbier dat door velen zeer gewaardeerd wordt.


Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is een Belgisch bier dat in 1996 werd gelanceerd. Het is een tripel (alc. 8,4% vol) waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. Karmeliet is een complex goud- en bronskleurig bier met een romige schuimkraag. Dit komt ondermeer door de gebruikte granen, maar ook door een beperkt gebruik van Stiermarkse hop, het aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien. De aanbevolen schenkingstemperatuur van Tripel Karmeliet ligt rond de 6-9 graden Celsius.

Vers ingeschonken Tripel Karmeliet

Vers ingeschonken Duvel

Duvel

De smaak is vol en rond en kent meerdere stadia. De Duvel tintelt fris op je tong, als je een slokje neemt en heeft een robuuste afdronk. Den Duvel is een goudkleurig bier en is helder van kleur. Alleen de overgebleven gist maakt het bier een klein beetje troebel. Maar dat gist zakt snel naar de bodem van het glas. In het ene flesje zit soms iets meer gist dan in het andere. Dit gist kun je gewoon opdrinken, het is gezond. Het maakt de laatste slok van een Duvel net iets bitterder dan de andere slokken.


Hoegaarden Witbier

Het originele Hoegaarden Witbier (alc. 4,9% vol) is het oudste en bekendste bier uit het gamma van Hoegaarden. Wanneer het wordt uitgeschonken, wordt een zachte, witte schuimrand gevormd en blijft een rijkelijke afzetting achter op het glas. Zijn natuurlijk troebele, bleke kleur glinstert als je het bier door het glas heen bekijkt. Met een aroma van sinaas appelschillen, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak. Het wordt het best geserveerd in het traditionele zeshoekige glas.

Vers ingeschonken Hoegaarden Witbier

Vers ingeschonken Hoegaarden Grand Cru

Hoegaarden Grand Cru

Hoegaarden Grand Cru is een echt degustatiebier van 8,7% vol. alcohol met een verrassende, subtiele en complexe smaak en krachtig aroma. Dit mistige, perzikkleurige bier combineert zoet met hoppige bitterheid.


Hoegaarden Rosée

Hoegaarden Rosée is het originele witbier (alc. 4,5% vol) met het firs-zoete karakter van Rosé. De fruitige smaak en verleidelijke afdronk ontstaan door de melange van rode vruchten, waaronder frambozen.

Vers ingeschonken Hoegaarden Rosée

Vers ingeschonken Jupiler NA

Jupiler NA (Malt)

Jupiler NA combineert een echte Jupiler smaak met een heel laag alcoholpercentage, namelijk 0,5 % vol. Het geheim van een lekker bier ligt dus niet alleen in de hoeveelheid alcohol. Jupiler NA is op z’n best bij een temperatuur van 2 graden Celcius en smaakt ’s middags even lekker als ’s nachts.


Verboden Vrucht

Naar het schijnt was Adam destijds nogal teleurgesteld toen de slang hem een appel aanbood. En we kunnen hem begrijpen. Deze Verboden Vrucht is dieprood, zacht-zoet, strelend en vol in de mond. Hij wordt gebrouwen met gebrande mout en hop, en heeft dat typisch kruidige plantenaroma. Trouwens, ’t is helemaal niet verboden om hem te proeven.

Vers ingeschonken Verboden Vrucht

Franciskaner Weissbier Malt

Alleen natuurlijke ingrediënten gebrouwen is Franciscaanse Malt (alc 0,5% vol) is de juiste keuze voor de sport en voor de lunch: Het vitaliseert, verfrist en bevat zelfs minder calorieën dan appelsap! Door de bevatte vitaminen en mineralen om de zachte Franciscaanse maakt een uitstekende dorstlesser.

De witte schuim en weelderig kroning en de mooie sterke gele tin maken Franciscaanse alcoholvrije een echte lust voor het oog. Dankzij de aromatische en subtiel zoete smaak met een hint van vers brood, is er een lichte tinteling pittig alternatief voor alcoholvrij bier consumptie.

Het licht tarwebier verwent de smaakpapillen met een volle, pittige smaak en een moutige afdronk.


Leffe Tripel

Leffe Tripel is een licht bitter bier met de kruidige smaak van koriander en sinaasappel en de kleur van oude wijn. Het is een echt abdijbier, dat op de fles een tweede gisting ondergaat. Leffe Tripel heeft een alcoholgehalte van 8,5% vol.

Ver ingeschonken Leffe Tripel

Vers getapt Leffe Blond

Leffe Blond

Blond is de meeste toegankelijke variant van Leffe/ Het heeft een goudblonde kleur en een alcoholgehalte van 6,6% vol. Het is een droog, fruitig, licht kruidigbier, zeer vol en zacht van smaak. Het bier bezit een verfijnde bitterheid, die zich uitstrekt over de gehele smaakbeleving, inclusief afdronk. Het aroma is licht moutachtig.


Leffe Bruin

Leffe Bruin is een authentiek abdijbier naar een traditioneel recept uit de abdij van Leffe. Hij heeft een delicate smaak van vanille en kruidnagel en een vol aroma van toffee en karamel. Zijn diepe, hefstbruine kleur dankt hij aan donkergebrande mout. Leffe Bruin bevat 6,5 % alcohol enpast bij kruidige, hartige en zoete gerechten of bij aperitiefhapjes zoals toast met foie gras. Een tijdloos bier voor momenten waarop je de klok wilt stilzetten: een aperitief onder vrienden of een goed gesprek laat op de avond.

Vers ingeschonken Leffe Bruin

Vers ingeschonken Leffe Royale

Leffe Royale

Drie verschillende hopvariëteiten en een overheerlijke citrussmaak. Leffe Royale is een blond bier met een hoge gisting op basis van drie verschillende soorten hop, dat een perfect evenwicht biedt tussen zoet en bitter. En heeft een alcoholgehalte van 7,5% vol.


PALM

De ‘Speciale Belge’ is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte.
De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent brengen een subtiele harmonie. PALM is de absolute nummer 1 ‘BELGIUM’s AMBER BEER’.

Vers ingeschonken PALM

Vers ingeschonken Pauwel Kwak

Pauwel Kwak

Pauwel Kwak is een amber Belgisch speciaal bier met hoog alcoholgehalte (8,4% vol), waar kandij aan wordt toegevoegd. Het wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels in Buggenhout, die reeds zes generaties in familie handen is. Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak.


Belle-Vue Kriek

Belle-Vue extra Kriek is de fruitigste Belle-Vue. Het heeft een alcoholpercentage van 5,2% vol. Dit bier is het populairste van de lambiekbieren. Kriek is het populairste bier uit het arrangement van Belle-Vue.

Vers ingeschonken Belle Vue Kriek